AĞRI / TAŞLIÇAY - Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Kaya Ortaokulu

Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Kaya Ortaokulu

KUMLUCA KÖYÜ KUMLUCA KÜME EVLERİ NO: 50/2 TAŞLIÇAY / AĞRI
Vizyon
Teknolojik, çağdaş ve bilimsel tüm gelişmelerin çalışmalara yansıtılarak, okulumuz içerisinde öğretmen-öğrenci ve velinin işbirliğiyle yenilikçi tüm kaynakların en iyi şekilde kullanılarak verilecek eğitim ile öğrencilerin mutlu olduğu bir okul olmak .
Misyon
Milli eğitim hedef ve amaçları paralelinde kendini ifade edebilen, araştırmacı ruha sahip, olaylara eleştirisel bakabilen, problemlere çözüm getirebilen, ilgi ve yeteneklerinin farkında olup bunların ışığında tercih yapabilen, sürekli öğrenen ve öğrendiklerini yaşamında kullanabilen bireyler yetiştirmek.
Ulaşım
Taşlıçay-Kumluca ulaşımı asfaltlı yoldan sağlanmaktadır.Ayrıca yarım saate bir servis kalkmaktadır.
Yerleşim Yeri
Kumluca Taşlıçay´a 8 km uzaklıkta ilçenin doğusunda yer alır.Murat nehrinin güneyinde ,Taşlıçay oluğu içerisinde Ala Dağlara dayanmıştır.Köy nüfusu ve arazi bakımında Taşlıçay´ın en büyük köyüdür. Toprakları kuzeyde Çöğürlü ve Bayramyazı;güneyinde Yeltepe,Tanrıverdi,Düzgören Köyü ve Kumlubucak Köyü,diyadin ile çevrilidir.
İl: 38 km ilçe: 8 km uzaklıktadır.